Hoe handhaaft een infraroodverwarmer de luchtkwaliteit in een kamer?

infraroodverwarmer de luchtkwaliteit

Infraroodstralers worden vaak aangetroffen in holle ruimtes die warmteverlies moeten tegengaan, zoals magazijnen, vliegtuighangars en garages. Ze worden echter ook steeds populairder bij huiseigenaren, die een efficiënt alternatief willen voor traditionele convectieverwarmingssystemen die afhankelijk zijn van de warme lucht die door de kamer circuleert.

infrarood verwarming

In tegenstelling tot traditionele verwarmingstoestellen verwarmt infraroodverwarming niet de lucht zelf, maar verwarmt het direct objecten en oppervlakken om stralingswarmte uit te zenden die wordt geabsorbeerd door de lichamen van mensen en huisdieren. Infraroodverwarming wordt ook wel kortegolfstraling of ver-infrarood genoemd. Dit soort straling is ook verantwoordelijk voor de hitte van de zon, die diep in onze huid doordringt en ons opwarmt.

Onze infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende varianten. Metaal witte infraroodpanelen passen naadloos in ieder interieur. Maar wij hebben ook spiegel infraroodpanelen en infrarood verwarming aan de wand als een schilderij met een zelf gekozen afbeelding of in een kleur.

Het infrarood verwarmingselement is ondergebracht in een beschermende afdekking, die beschermt tegen onbedoelde brandwonden en voorkomt dat de verwarmingselementen oververhit raken. De behuizing is doorgaans gemaakt van metaal en bevat vaak reflecterende materialen, die de energie-efficiëntie optimaliseren door de uitgestraalde warmte te richten waar deze het meest nodig is.

Hoe handhaaft een infraroodverwarmer de luchtkwaliteit in een kamer?

Omdat infraroodverwarming het vochtgehalte van de lucht niet verbruikt, veroorzaakt het geen condensatie, wat kan leiden tot vocht, schimmel of meeldauw. Dit is belangrijk voor mensen met een allergie en iedereen die ademhalingsmoeilijkheden heeft, omdat de sporen van deze schadelijke stoffen in de longen vast kunnen komen te zitten, waar ze astma-aanvallen kunnen veroorzaken.

Door de lucht niet te verwarmen, voorkomen infraroodstralers ook het opwaaien van stofdeeltjes. Dit komt omdat ze niet afhankelijk zijn van luchtcirculatie om warmte te verspreiden, maar in plaats daarvan directe straling uitzenden die op dezelfde manier als zonlicht door mensen, stoffen en andere objecten wordt geabsorbeerd.

Dit is een effectieve en efficiënte methode om kamers te verwarmen, omdat de energie die nodig is om de infraroodstraling op te wekken minder is dan de hoeveelheid elektriciteit die traditionele verwarmingstoestellen verbruiken om hetzelfde werk te doen. Bovendien is het niet nodig om de kamer voor te verwarmen voordat u een infraroodstraler gebruikt, wat nog meer energie bespaart. Sommige infraroodstralers hebben ingebouwde sensoren die statistieken monitoren en een werkschema opstellen, waardoor de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt om ze te bedienen verder kan worden verminderd.

Een ander voordeel van infraroodstralers is dat ze geen vervuilende stoffen aan de kamer toevoegen, omdat ze werken zonder open vuur of koolstofverbranding. Ze zijn ook veilig voor huizen met huisdieren en kinderen, omdat ze geen giftige gassen in de lucht afgeven die allergieën of astma kunnen verergeren. Infraroodstralers kunnen ook hoger op fotohoogte aan uw muur of in uw plafond worden geplaatst, waardoor het risico wordt geëlimineerd dat kinderen of huisdieren ze kunnen bereiken, terwijl ze toch een comfortabel en efficiënt warmteniveau bieden. Dit is een geweldige functie voor gezinnen of mensen met mobiliteitsproblemen die moeite hebben om conventionele verwarmingstoestellen op de vloer te bereiken. Ook hebben de heaters een langere levensduur dan conventionele heaters, omdat ze geen bewegende delen hebben die na verloop van tijd kunnen verslijten. Dit maakt ze een duurzame en kosteneffectieve keuze voor zowel binnen- als buitenverwarming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *